Love Dokter. Antwoord pijn bij plassen na de seks Beste Love Dokter,
Elke keer als ik seks heb gehad met mijn vriend doet het pijn als ik daarna moet plassen. Weet jij wat dit zou kunnen zijn en wat ik hieraan kan doen?
Liefs Miranda.


Hoi Miranda,
Dat is heel vervelend en zeker na de seks, hierdoor zal jij je behoorlijk onzeker door voelen en op den duur zal dit een impact hebben op jouw seks leven.
Ik zal jouw vertellen wat de eventuele. oorzaken kunnen zijn en wat je zou kunnen doen om dit te verhelpen. 

Vaginale droogte door onvoldoende opwinding.
Pijn tijdens de seks, BV. Tijdens het plassen heeft vaak te maken met onvoldoende vocht in de vagina. Als de vagina niet vochtig genoeg is kan penetreren stroef aanvoelen en leiden tot een schaal en branderig gevoel in de vagina. Dit gevoel houdt aan na de seks en is ook voelbaar tijdens het plassen na de seks.
Omdat vrouwen meer tijd nodig hebben dan mannen op opgewonden te raken is het belangrijk om meer aandacht te schenken aan het voorspel, zodat de vagina voldoende vochtig is. TIP! Gebruik glijmiddel dit is een goeie hulpmiddel.

Een blaasontsteking.
Een branderig gevoel bij het plassen na de seks kan ook aangeven dat je misschien een blaasontsteking heb. Seks is vaak de grootste boosdoener voor een blaasontsteking, De plasbuis van een vrouw is korter dan bij een man, hierdoor bereiken bacteriën eerder de blaas en dit kan een ontsteking veroorzaken. Tijdens de seks kunnen bacteriën sneller de weg vinden naar de urinebuis BV. Vanaf de anus. Om dit te voorkomen is plassen na de seks juist belangrijk zodat de bacteriën worden uit geplast. Blijf je hier last van houden dan kan je met je urine naar de huisarts zodat zei kunnen checken of het inderdaad gaat om een blaasontsteking. Hiervoor krijg je dan antibiotica mee.

Soa.
Pijn bij plassen zou ook kunnen betekenen dat er een soa is. Soa’s als chlamydia, gonorroe en herpes zijn te herkennen aan pijn bij het plassen (na de seks) Een branderig gevoel bij de vagina. Het je risico gelopen op een soa of wil je dit uitsluiten? Laat je dan testen bij de huisarts of de GGD.

Te veel hygiëne
Het schoonmaken van je vagina is belangrijk. Maar te veel is niet goed voor het klimaat van de vagina. Veel zepen en intieme zepen zoals Lactacyd  zijn te agressief voor de vaginawand en de plasbuis. Daardoor raakt het slijmvlies geïrriteerd en kan leiden tot pijn bij plassen. Het beste is om de vagina te spoelen met lauwwarm water.  
 
      07-03-2019 09:55     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.